Жена с ковид обикаля цяла София, чака повече от 2 часа линейка

На фона на статистиката, поредния абсурден случай разбуни духовете. 75 годишна жена с доказана коронавирусна инфекция обикаля часове наред в линейка преди да бъде приета в болница.

Надя Василева се обажда на сина си Красимир и му споделя, че не се чувства добре. Първоначално е лекувана от личния си лекар, но се влошава. Повикана е линейка, направен и е тест, който доказва инфекцията. От спешното отделение в Правец е насочена към София.

Първо отиват към Трета градска болница, но са отпратени с мотива, че няма ковид отделение. Отново и е направен тест, който е положителен. Сагата продължава в „Пирогов“, където от денонощния кабинет „Уши, нос, гърло“ я насочват към интензивния сектор. Там обаче няма свободни легла. Оттам дежурния лекар вика линейка, която я отвежда в Националната кардиологична болница. Там са и направени нужните изследвания. Сина и Красимир благодари, че майка му е в болница, но се възмущава на факта, че близо два часа са чакали линейка. От Спешния център коментират, че има две обаждания за въпросната жена през деня – едно от дома и второто от болницата. Понеже се е намирала в болница идването на екипа е било отложено във времето.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари