Жителите на Перник се надяват на присъда срещу прокурорския син

Васил Михайлов шампион по кикбокс от Перник преби 61-годишен бивш футболист от местния футболен клуб . 18-годишният нападател първоначално беше задържан , а часове по-късно беше пуснат на свобода. Оказа се, че той е син на местния пернишки прокурор Бисер Михайлов.


Нападателят на 61-годишния футболен треньор вече е задържан, с повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и закана за убийство.

Треньорът е пребит от Васил Михайлов посред бял ден в центъра на града. Близките на потърпевшия дават гласност на случая в социалните мрежи и с тях се свързват десетки други жертви на 18-годишния нападател.

Съпругът ми е вкъщи вече, след като му шинираха челюстта. Не може да говори, със силно главоболие, храни се със сламка. До агресията се стигна след пресрещане в центъра на града посред бял ден. Вижда някакъв младеж, който стои на 15 м от него. Като се доближава няколко метра, момчето му казва „Здрасти, тренер“, мъжът ми решава, че това е някое от децата, което е тренирал, подава си ръката и момчето го пребива“, обясни Мариана Николова, съпруга на пострадалия.

Причината, по думите на жената е пуснат слух. Тя разказа още, че другите нападнати са бити заради „лош поглед“, направена забележка и други. Нападателят е безпардонен, арогантен и с чувство за безнаказаност заради позицията на баща си, подчерта тя.
Жителите на Перник живеят в страх, защото Михайлов е отправял неколкократно заплахи за живота на хората.

По думите на дъщерята Александра Андонова, бащата на нападателя – прокурорът Бисер Михайлов, е съдействал за издаването за документ за невменяемост на сина си.

Потвърдиха ми информацията, че е сигурна, той се е хвалил, че няма какво да му се случи, щял да излезе като невменяем и да е на свобода, коментира тя.

Зад перничани застава кметът Станислав Владимиров. Благодарение на неговата активност и тази на жителите, по случая има развитие.

Няма как реакцията ми да бъде друга, защото това, което видяхме приз последните дни е несъвместимо с всяка една нормална държава, нормално общество. Тази агресия, граничеща със садизъм, няма как някой да прояви търпимост. Всички сме вперили поглед в съда. институциите се задействаха и всички ще следим много внимателно какво ще се случи, коментира кметът на Перник.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари