Златан Ибрахимович е изправен пред тригодишна футболна забрана

Футболистът на Швеция и Милан Златан Ибрахимович може да получи тригодишна забрана от ФИФА заради участието му в малтийска хазартна компания.
Според доклади на шведския вестник Aftonbladet, играчът може да е нарушил правилата поради участието си в малтийския хазартен бранд Bethard.
Шведската компания на Ибрахимович, Unknown AB, притежава 10% от акциите на Bethard, което нарушава правилата, определени от ФИФА.
Смята се, че Unknown AB е четвъртият по големина акционер в оператора и че е реализирал печалба след облагане с данъци от £25,8 милиона ($35,5 милиона) през 2019 г.
Сега Ибрахимович може да получи глоба на стойност милиони и да бъде отстранен от футбола за три години, се твърди в докладите.
Правилата на ФИФА гласи, че играчите, които участват в състезанията на ФИФА и УЕФА, не могат да имат финансови връзки с хазартни компании. С неотдавнашното си завръщане в националния отбор Ибрахимович също ще бъде под контрола на Шведската футболна асоциация.
Участието на играча в Bethard е публично известно от три години в Шведската асоциация, тъй като той беше обявен за посланик и съсобственик на Bethard през 2018 г.
По отношение на съобщението преди три години генералният секретар на Шведската футболна асоциация Хакан Сьостранд каза: „Според разпоредбите и етичния кодекс на ФИФА, никой играч не може пряко или косвено да притежава акции в компании за залагания.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари