Измамникът, който не успя да измами смъртта – Добро утро, България! | TV7

Илия Николов-Баровеца – прототип на  героя на Тодор Колев в „Опасен чар“почина внезапно преди 40 дни. Според съпругата му Гинка Николова, смъртта му не е била случайна, а е помогнала да бъдат „заметени“ следите на убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, за което  се  говори, че е по поръчка на Никола Филчев.

 

Баровеца е бил доброволен свидетел по делото. Твърдял е, че му е било споделено от Пламен Калайджиев – физическият извършител на убийството, за участието на  Никола Филчев в него, като  поръчител.

 

Едвин Сугарев се включи по телефона и заяви, че  Пламен Калайджиев не е бил глупак и няма престъпник, който да сподели пред съкилийника си, че действително е извършил убийство. Според него това прилича на прокурорска постановка, а делото за убийството на ямболската адвокатка от самото начало е водено по много странен и дори криминален начин.

 

Адв. Елен Янкова заяви в студиото, че липсват медицински документи, които да показват какво е причината за смъртта на Баровеца, което предизвиква съмнения в близките и прави смъртта мистериозна. Тя е била последния човек, посетил го в болницата на затвора – бил е в реанимация, където обаче липсвала каквато и да е апаратура.

 

Упрекът на адвоката, че от 16 годишна, присъда на Баровеца се е превърнала в доживотна присъда, е към Прокуратурата. По думите й, затворникът е бил на 78 г., в тежко здравословно състояние и законът е позволявал да бъде освободен. Получил е отказ да бъде помилван и от Ангел Марин и от Маргарита Попова.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари