1496 са новите случаи на корона вирус

1496 са новите случаи на корона вирус при направени 6228 теста. Това показва Единния информационен портал. Положителните проби са 24%. 1066 са настанените пациенти в лечебни заведения. В интензивни отделения са 56. Новопостъпилите хора са 148.

1775 са излекуваните от болестта за последното денонощие, а 4 души са починали. Броят на поставените ваксини е 3535. Със завършена ваксинация от началото на пандемията са 2 065 448. Активните случаи са 26 319.

От вчера носенето на маски в закрити помещения в София е факт. Мненията за прилагането на противоепидемичната мярка са противоположни. За жалост далеч не се спазва от всички. Срока за изпълнението и е да 19 август. След това здравните власти ще решават дали тя да бъде удължена.

Междувременно лекарите успокоиха кърмещите майки. Ако сте болни не е нужно да спирате да кърмите. Освен ако не сте в тежко състояние и не приемате противопоказни лекарства. Това не изключва стандартните противоепидемични мерки- миене на ръце и носене на предпазна маска. Специалистите от Банката за майчина кърма в София дават насоки и консултации на майките, които имат затруднения в кърменето. Днес там има ден на отворените врати.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари