В САЩ обявиха извънредна ситуация заради маймунската шарка

Джо Байдън обяви извънредна здравна ситуация заради бързо разпространяващата се маймунска шарка. Новината беше съобщена от здравния министър Хавиер Бесера. Американското правителство обяви, че е готово с пакет от мерки при задълбочаването на болестта. Призовават се всички американци да бъдат отговорни и да спазват нужните мерки.

Обявяването на извънредното положение ще спомогне за правилното разпределение и прилагане на ваксините. Засега тяхният брой е недостатъчен. Те и правилната сексуална култура си остават най-добрата защита. Припомняме ви че на 23 юли Световната здравна организация обяви маймунската шарка за глобална опасност за световното здраве.

Основния въпрос, който се дискутира е дали болестта има скрита заболеваемост както при корона вируса. Парадоксалното е че много хора имат симптомите, но категорично отказват да се тестват. Това каза Елена Биринджиева от сдружение „Здраве без граници „. Тя допълни, че това е инфекция, която не се предава както ковид. Трябва да има директен и близък контакт. Трябва да се изкоренят грешните разбирания и хората да не се страхуват толкова много.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари