3 лесни трика за боядисване на дома ви

Боядисването на вашия дом може да се окаже не лека задача, затова сме ви подготвили няколко трика, които да улеснят този процес. Понякога не са нужни професионални услуги на майстори, за да боядисате дома си красиво. Нека видим как можем да си помогнем в това приключение.

1. Използвайте еднакъв цвят за стените и тавана

Ако искате да сведете до минимум усилията, които ви са ви необходими за боядисване на дома ви, то тогава винаги избирайте само един цвят за всички повърхности, за да спестите усилия и време. Много важно е преди да започнете да боядисвате, е да подготвите терена си. Това значи да завиете пода с найлони и да облепите ключове, повърхности, врати, шкафове и всичко друго, което имате в стаята и което може да стане обект на неволно нацапване в процеса на боядисване. Повярвайте, така ще си спестите много излишни драми и главоболия. 

2. Може да не се нуждаете от грунд

Ключова стъпка, която може да усложни процеса на боядисването ви е използването на грунд. Грундът обикновенно има за цел да осигури неутрална повърхност, върху която можете да нанесете боя, като гарантирате, че предишните цветове няма да личат.

Не забравяйте, че издръжливостта на боята също е важна, особено в зони с „висок трафик“. Когато боядисвате стени, по-добре избверете матова боя или такава с нисък блясък. Също така може да е по-важно в мокрите възли като банята, да изберете боя, която има по-голяма устойчивост на влага.

3. Тренирайте уменията си

Въпреки че множеството слоеве могат да помогнат за покриване на всякакви неравности, все пак трябва да сте наясно с техниката и уменията си и да знаете как точно да ги прилагате. Първата стъпка е врязването, което изисква използването на четка за боядисване по краищата и ъглите, на местата на които валяк  не може да достигне. Това ще „рамкира“ вашата стена.

Боядисването звучи интересно и забавано, но има своите тъкности и правила. С много техника и упражения вярваме, че можете да се превърнете в страхотни бояджии, които никога няма да се нуждаят от услугите на професионални майстори в сферата!

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари