38 дрона атакуват Крим

Според Русия, противовъздушните системи на Кримския полуостров са унищожили всички 38 дрона, изпратени от Украйна през нощта, а местни жители разказват в социалните медии за мощни експлозии в района на пристанището във Феодосия и близко депо за петрол.

Ограничен е трафикът близо до Феодосия, а преминаването по кримския мост е спряно за няколко часа, но вече е възстановено, казват руските власти в Крим.

В социалните медии се появиха видеа на експлозии в пристанището и петролните складове от 2 сутринта местно време, но засега няма потвърждение за нанесени щети по инфраструктурата нито от руска, нито от украинска страна.

Незаконно анексираният през 2014 г.  Крим е ключов за войната, а Украйна засилва атаките по руски военни цели на полуострова, като много от тях са успешни.

Крим е отправна точка на черноморския флот на Русия, една трета от който вече е неизползваем, поради атаките на украинските дронове, а самото Черно море е стратегически важно за Русия, тъй като позволява достъп до Средиземноморието и Близкия изток.

Източник: Reuters

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари