5 съвета за здрави и красиви крака

Лятото е сезона на отворените обувки, джапанки и сандали. Но в жегата, поради повишеното натоварване на краката, може да се появят суха кожа на краката, пукнатини в петите, подуване и други проблеми. Но в края на крайщата именно през лятото мнозина искат да покажат краката си в цялата им красота. Как да постигнем заветното усещане за красота? Напълно е достатъчно да следвате следните правила.

Редовно посещение на салон за педикюр

Това трябва да се случва редовно. Ако нямате възможност или уменията да си го направите сами, салоните за маникюр са идеален вариант. След като от краката ви са отстранени грубата кожа и мазоли ще се почувствате много по-добре. Не забравяйте да поискате съвет от педикюриската си съвет как да поддържате постигнатото.

Не носете неудобни обувки

За жалост най-красивите обувки са най-неудобни. Не си причинявайте мъката да ги носите. Единственото, което ще постигнете е болки в краката. За предпочитане е летните ви обувки да са от меки естествени материали. За спортните обувки е препоръчително да имат ефект на микровентилация. Ако работите на крак много подходящи са балеринки или мокасини или тип римски сандали.

Спазване на хигиена

Редовното изплакване на краката играе не само хигиенна, но и сериозна разтоварваща роля. Ако нямате възможност да ги измиете на момента, може да ползвате мокри кърпи.

Тренировка и масаж на краката

Краката ви не трябва да са постоянно натоварени. Най-лесния вариант на релакс за тях е да ги опънете на по-високо ниво от тялото си – например на стената. Пробвайте и масаж – той подобрява кръвообращението.

Лесно упражнение за тренинг е например да търкаляте точилка или да сгъвате и разгъвате в глезените стави.

Как да се справим с отока

За да го избегнете не ползвайте ескалатора, а се качете по стълбите. Редовно посещавайте басейн и плувайте. Няколко пъти на ден се раздвижвайте и не стойте в една и съща поза дълго време.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари