5 водни спорта чрез които ще отслабнете

Водните спортове освен че са много забавни, са и чудесен начин да отслабнем. Те спомагат за бързата загуба на тегло, но успоредно с това не са толкова изтощителни.

Водна аеробика

Освен че водата масажира тялото, тя почти няма противопоказания. Получаващото се триене стяга мускулите и ги тонизира много по-добре отколкото във фитнеса. Това е чудесен начин за стимулиране на кръвообращението и лимфната циркулация, която я прави лековита за разширени вени.

Аква флотфлит

Това е спорт между йога и фитнес, но във водата. Упражненията се правят върху специална дъска. Ключа е в поддържането на баланс, който от своя страна много добре тренира мускулите. Изгарят се голямо количество калории за една тренировка.

Воден спининг

Това е каране на велосипед във водата. Доста интересно и иновативно. Получава се допълнителен натиск, който се комбинира с водния масаж. Положителен ефект се наблюдава  върху краката и задните части.

Аквакомбат

Бокс в басейна – съчетава упражнения от водната аеробика и елементи от бокса в ритъма на танца. Тук се използват специални водни ръкавици. Тонуса се подобрява, сърдечносъдовата дейност също.

Класическо гребане

За да го практикувате трябва да сте по-тренирани. За 50 минути ще си заминат 1200 калории. При този вид спорт най-добре се тренира горната част на тялото (рамене, ръце, гръб), както и долните (прасци, бедра, седалище).

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари