„Амазон“ придобива „айРобот“

Една от най-известните компании за онлайн търговия в Америка към този момент „Амазон“ съобщи на аудиторията си, че е успяла да се споразумее за придобиване на нашумялата компания „айРобот“, произвеждаща един от най-търсените модели на прахосмукачка робот – „Румба“.

Споразумението е на стойност близо 1,7 милиарда долара. Това включва и всички нетни задължения на „айРобот“. Сделката ще бъде финализирана, когато се изпълнят всичките условия по нея, като това включва одобрението на всички членове на ръководството в „айРобот“.

Прахосмукачките робот се превърнаха в истински хит напоследък и все повече домакинства се сдобиват с тях. Тeхните функции постоянно се развиват и това категорично ги прави предпочитани от жените, тъй като им спестяват много време, прекарано в домакинска работа.

„айРобот“ създава кухнески роботи и смарт продукти за домакинството. Първата прахосмукачка на компанията се появи на пазара в още през 2002 година, като от този период до сега са били продадени милиони бройки от модела.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари