Бъдете активни и във форма

Движението е здраве. Участието в ежедневна физическа активност повлиява доста положително на цялостното ни здраве. Не е необходимо да посещаваме всеки ден скъпи фитнес зали или да правим специални упражнения – просто е нужно да се движим. Дори и с минимално натоварване през деня, можем да постигнем желаните резултати.

Да започнем с интензивно ходене
Ходенето е едно от най-удобните, лесни и полезни движения, които можем да правим. Ходете на по-дълги разстояния. Ако имате асансьор в блока – не го използвайте, а изкачвайте стълбите всеки път. Тези на пръв поглед малки тренировки ще се погрижат за цялостната ви форма и тонус.

Използвайте тези препоръки:

1. Разхождайте се на открито от 15 до 30 минути всеки ден.

2. Излезте за кратка разходка, когато се уморите от работа.

3. Използвайте стълбите, вместо асансьори в сградите.

4. Паркирайте колата си далеч от крайната точка и ходете пеша.

5. Ходете пеша, вместо да шофирате.

6. Ходете с бързи и малки крачки.

7. Организирайте си планински походи или разходки до еко пътеки.

Превърнете „ходенето“ в приоритет в ежедневието си. Бавно и постепенно увеличавайте нивото си на активност, докато станете по-ентусиазирани.

Ходенето може да:

  • Намали стреса
  • Подобри емоционалното състояние
  • Помогне за по-добър сън
  • Подкрепи здравето на вашите стави
  • Увеличи циркулацията
  • Намали риска от затлъстяване, Алцхаймер, удари и сърдечни заболявания, остеопороза и рак на гърдата и рак на дебелото черво
  • Подобри нивото на кръвната захар

Като допълнителен бонус бихте могли да включите и някакъв спорт, който да практикувате редовно. Изберете този, който ви носи удоволствие и ви кара да се разтоварите. Надграждайте себе си и останете активни, за да се чувствате достатъчно пълноценни и позитивни в ежедневието си.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари