Байдън с призив към Русия и Китай за контрол над ядрените оръжия

Американският президентът Байдън апелира Русия и Китай да поемат контрола над ядрените оръжия. Той обяви, че Москва трябва да поеме отговорността си, след предизвикането на военния конфликт в Украйна. Байдън сподели, че неговата админицтрация има готовност за навременното договаряне на замяна на Новия СТАРТ, който представлява договор за ограничаване на ядрените оръжия както на САЩ, така и на Русия.

Президентът заяви, че Русия е нужно да си върне контрола върху оръжията, но също така е необходимо да има стабилен партньор. По думите му, агресията, проявена от Русия и Украйна оказват влияние и пречат на реда. Байдън се обърна към Китай и сподели, че държавата е длъжна да вземе участие в преговори за укрепването на военните сили.

Джо Байдън допълни, че няма никаква полза за нациите да има противопоставяне на ангажимента, свързан с въоръжените сили. Според него, Русия и САЩ трябва да имат умерен и спокоен тон за спазването на Договора, имащ за цел предотвратяване на разпространението на всички вдрени оръжия в целия свят.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари