Бури причиниха щети в Северна България

Снощи в Северна България се изсипаха бури. Непосредствено след горещините в следобедните часове дори се наблюдаваха и обилни градушки, чийто размер беше близък до този на орех. Най-потърпевшите села се оказаха Садовец и Радишево, алармират местни жители. В селата има изпочупени стъкла на леки автомобили, както и разрушени реколти. Градушката не е продължила повече от десет минути, но въпреки това щетите са големи.

Жители на Садовец споделят, че в селото не са чути гръмотевици, но цялата реколта е напълно унищожена. За щастие няма ранени хора или животни. Очаква се да бъде извършен преглед на щетите. Много къщи са били пряко засегнати от проливния дъжд. В тези области са изстреляни около 180 ракети, които са помогнали в борбата с природното бедствие.

В град Търговище силният вятър е изкоренил няколко дървета, а в самата община са получени много сигнали за възникнали проблеми. Екипи са започнали обходи вечерта. Предстои разчистване на всички паднали клони. Съобщава се и за повреди, нанесени върху превозни средства. Към момента ситуацията е значително спокойна и няма опасност от градушки.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари