Данъчни служители затвориха известна дискотека в Слънчев бряг

НАП затвори известна дискотека в Слънчев бряг. Причината беше неиздаването на касов бон на клиентите по време на проверка на специални екипи. Персоналът на заведението не е издал бележка, която трябва да отговаря на всички изисквания. Според проверяващите, бележката е жила от нефискален принтер. За целта в дискотеката е имало „таен клиент“.

Тази глоба ще може да се обжалва. Това заведение е сред най-колоритните за курорта и е включено в контролната акция на НАП, която отговаря за данъчното законодателство край родното ни Черноморие. Към момента са извършени около 1100 проверки, като са установени много нарушения. Неиздаването на касови бележки са най-честите причини за глоби.

Междувременно са извършени и постоянни наблюдения на по-големи складове за зеленчуци, плодове и хранителни стоки в местността. По време на акциите, специалистите следят всичко отблизо.

Служителите от НАП призовават за издаването на касов бон, който е редовен, при абсолютно всяко пазаруване и напомнят, че ако някой гражданин забележи нередност, могат да съобщят на специалния телефон за такива случаи.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари