Виена със строги мерки относно гонките по улиците

Местните власти във Виена решиха да налагат сериозни санкции за гонките, които се организират по улиците. Постоянното въртене на гуми и свистене на двигатели водят до злополуки, а самият шум е много неприятен и поради този факт се налагат нови по-строги мерки. Извършват се много акции по въпроса, акто напоследък най-предпочитаното място за гонки е известният квартал във Виена „Каленберг“.

За да се намалят уличните гонки трябва да се предприемат други действия. Виена беше една от първите страни, които предложиха по-строги мерки, като една от тях е конфискуването на автомобила, с който се извършва гонката. Следващото правило е налагането на още мерки за шофьор, който управлява колата си в нетрезво състояние или под въздействието на упойващи вещества.

Полицията наложи и нови акции, които да следят за провеждането на гонки през седмицата, като проверяват автомобилите дали са в нужната изправност. При особено тежки случаи, може да се стигне дори до сваляне на регистрационния номер на превозното средство.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари