Дмитрий Медведев коментира ситуацията с ядрените оръжия

Дмитрий Медведев, бившият президен на Русия, коментира евентуалните последици, които ще доведе използването на ядрено оръжие. Той отрече да има санкции против Москва, наложени от международнотото правосъдие, във връзка с военните престъпления, възникнали в Украйна.

Медведев пише емоционален пост, според който идеяте да има санкции за страната, притецаваща най-мощния и голям ядрен запас е меко казано абсурдна.

Той продължи публикацията си, като направи коментар и за САЩ. Медведев ги обвини в желанието им Русия да бъде изправена пред международно правораздаване, като допълни, че Вашингтон досега не е санкциониран за войните, които са били водени от САЩ и вследствие на които милиони души са изгубили живота си.

Да припомним някои факти: Дмитрий Медведев беше на власт през 2008 – 2012 година като президент на Русия. По това време Путин напуска за малко Кремъл и поема управлението на правителството.

Дмитрий Медведев е известен като едни от заклетите опоненти на Запада. Много негови изказвания са били яростно настроени, а в последните такива си позволява да обижда руските врагове.

Към момента, международният наказателен съд прави разследване за евентуални военни престъпления, които са били извършени в Украйна. Москва от своя страна продължава да отрича тези нарушения.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари