Асен Василев с изявление пред журналисти в МС

Съпредседателят на ПП Асен Василев даде изявление пред журналисти в МС. Той смята, че към този момент такова правителство, което е на малцинството, не може да е стабилно и отговорно.

Василев сподели, че се провеждат разговори, но засега все още нямат нужните 121 гласа във връзка с вероятната възможност за реализирането на кабинет с мандата на „Продължаваме Промяната“.

Днес ще стане ясна и управленската програма на финалните консултации, която се проведе заедно с депутатите, участващи в консултациите. Акцентът и главните цели в нея бяха споделени от ПП, като БСП и ДБ на свой ред дадоха някои идеи и приоритети, които са включени.

Консултации за персонален състав на проектокабинета не са се състояли.

На 1 юли Василев взе папката с мандата. По-рано той беше издигнат като кандидат за премиер от своята партия ПП. Този петък, точно в 17:00 часа изтича срокът, през който мандадът трябва да е изпълнен.

Асен Василев добави, че преди лятната почивка има две важни действия, които трябва да бъдат предприети. Първото от тях е финализирането на структурните реформи, които са били по време на коалиционното управление, а второто е да се назначи Бойко Рашков на длъжността председател на антикорупционната комисия.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари