Експерти от бизнеса обсъждат възможните иновации в сектора с храните. „Бъдещето на храните – готови ли сме?“ е темата на събитието, което е в „София Тех Парк“. Основните теми на дискусията са новите протеини, евентуалното внедряването на модерни технологии в сектора, както и развитието на по-устойчиви практики и възможността насекомите да бъдат източник на храна.
Заместник-министърът на иновациите и растежа, Карина Ангелова, коментира, че храната е необходимо на първо място да бъде осмислена по един нов начин и не пропусна да отбележи желанието на европейските институции да се наложи практиката „от фермата до вилицата“.
Доц. д-р по футурология от Института по философия и социология, Мариана Тодорова, подчерта нарастването на населението на Земята и известните рискове от недостиг на храна. Тя посочи, че трябва да се осмислят климатичните промени, които влияят на земеделието и определят бъдещето на храните.