Ето защо да си вземем куче за домашен любимец

Кучетата са предани и истински отдадени на човека същества, които никога няма да ни предадат и ще останат с нас за цял живот. За разлика от котките например, които поставят себе си на първо място и ако зависи от тях, могат да избягат и дори да не се върнат при вас. При кучето такава опасност не съществува.

Кучето е най-добрият ви приятел. Има редица породи, които са изключително умни, изпълняват команди и наистина ви разбират. Кучетата могат да пазят къщата ви от натрапници, крадци и винаги можете да се чувствате в безопасност с тях. Която и порода да изберете, няма да сгрешите. Ако живеете в апартамент, можете да се спрете на дребните породи, като чихуахуа, померан или йоркширски териер, но напомняме, че тези кучета са хибридни и трябва да следите отблизо тяхното здраве, тъй като доста често боледуват или се заразяват с някой вирус. Ако имате къща с двор, тогава имате голям избор.

Много статистики сочат, че бордър колитата са най-умните кучета, следвани от немска овчарка, лабрадор. Няма как да бъдем сигурни в това, защото всяко куче има потенциала да изшълнява команди, ако имате време и търпение за тренировки. Все пак, не това е най-важното, а фактът, че ще имате верен приятел, който винаги ще е до вас. Освен това, ще можете да оставите къщата си спокойни, ако заминавате на екскурзия или ваканция, тъй като вашето куче ще се погрижи да бъде охраната на дома ви, а когато се върнете ще ви дари с безрезервна любов!

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари