Франция с подготовка за евентуалното спиране на газа от Русия

Френският министър на икономиката уведоми, че правителството във Франция се подготвя за евентуалното спиране на руския газ, което според тях е напълно възможно. Той допълни, че Франция ще засили енергийната си независимост.

Аниес Пание-Рюнаше, министър на енергийния преход каза, че всички трябва да са посготвени за най-неблагоприятния вариант, защото Русия може да спре доставките на газ когато пожелае. По думите и, поради този риск, доставките на газ биват диверсифицирани. Това означава, че мощностите са увеличени, благодарение на прокета за плаващия метанов терминал. Процесът по складиране на газ също се увеличава.

Елизабет Борн, министър-председател събщи за евентуални трудности с добива на газ тази зима, като според нея електрическата компания Е Де Еф има план за увеличение на производството на ток, както и връщането на 12-те атомни реактора, които са стопирани за поддръжка. Тя уточни, че ако възникнат такива трудности, правителството ще е подготвено.

Не е изключено няколко промишлени предприятия да намалят своето потребление на ел. ток или да го спрат за неопределен период.

Създанени са общо три работни групи, чиято цел е подобряването на енергията в администрацията и компаниите, които работят с гражданите.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари