Образува се производство срещу Симона Радева

Образувано е дисциплинарно производство срещу Симона Радева, полицайката, за която се твърди, че има общо с рецидивиста Георги Семерджиев, който причини жестоката катастрофа, в която загинаха две момичета. Радева е част от Първо РУ.

Производството е съставено на база съществуващите данни, които свидетелстват за гурбо нарушение на етични правила на поведение, които служителите на МВР са длъжни са спазват. Също така се уточнява, че има шест текста, които са в абсолютно нарушение с Етичния кодекс. Част от тях са уронването на институцията и прикриване на нарушение.

Симона Радева е била отстранена от своята длъжност за два месеца. Това влиза от сила от 8 юли. Законът разрешава еднократното удължаване на този срок с един месец.

Припомняме, че преди няколко дни Бойко Рашков, вътрешният министър сподели, че служителка от МВР е присъствала по време на катастрофата, причинена от Георги Семерджиев. Тепърва предстоят разследвания, за да се разбере каква са били техните отношения и каква връзка е имала служителката на МВР в катастрофата.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари