Иновации от Lada

АвтоВАЗ ще пусне нова серия „Largus“. Интересното е че ще бъде изцяло от части, които са останали в складовете. Очакваната бройка на производство не е голяма – 1800. Сглобяването ще започне в края на месеца. В момента текат дейности по заваряването и боядисването на купетата.

Има и друга новост в компанията – ще има производство на Lada Largus с атмосферен 1.6-литров двигател, като 90 конски сили ще бъде мощността му. Поради производствени проблеми Largus беше със същия двигател, но мощността му беше 106 конски сили.

За почитателите на Lada има и друга изненада. Компанията започна производство на Lada Niva, но в по-съвременен вариант. Тя ще притежава някои екстри – хидравличен волан, електрически предни стъкла, система за застопоряване на детски седалки, 16 цолови джанти. Липсва обаче еърбег на предните седалки. Двигателя остава 1.7-литров бензинов двигател, като конските сили са 83, 5 предавки с механична трансмисия. Още се коментира каква ще бъде цената и, като се предполага че ще е по-ниска от „модерния“ и вариант.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари