Израелска операция в Наблус уби трима, има и ранени

Палестинското здравно министерство днес обяви, че израелски войници са убили трима палестинци и са ранили десетки в престрелка по време на операция за извършване на арести в Наблус на Западния бряг.

Това се случва ден след сключеното примирие, което трябваше да сложи край на тридневния въоръжен конфликт между Израел и радикалната палестинска групировка „Ислямски джихад“ в ивицата Газа.

Поредица нападения с огнестрелно оръжие бяха направени по Западния бряг по-рано тази година. За тях е обвиняван Ибрахим ан Набулси, който е издирван от израелската полиция. Тя обкръжила дома му, след което убила него и още един палестински боец в престрелка. След това в къщата на Набулси били открити оръжия и експлозиви.

Израелската армия била нападната от палестинците с камъни и експлозиви. Войниците отвърнали със стрелба с бойни патрони. Здравното министерство на палестинската автономна власт съобщи, че убитите са трима – Ибрахим ан Набулси, Ислам Сабух и Хюсеин Джамал Таха, а още минимум 40 човека са били ранени в израелската операция.

Припомняме, че през последните месеци силите за сигурност на Израел извършват среднощни акции срещу бойци от войнствени палестински групировки, най-вече от „Ислямски джихад“. Десетки палестинци бяха убити в хода на тази кампания в отговор на поредица нападения от началото на годината срещу израелци, в които загинаха 19 души.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари