5 съвета как да бъдем по-здрави

Как да бъдем по-здрави? Вечният въпрос, на който най-вероятно всеки ще ви даде различен отговор.  Хората казват „здрав дух – здраво тяло“. Най-честата грешка, която допускаме е за оставим на заден план един от тези два компонента.  Нека да разгледаме нещата поотделно.

Не пълнете излишно хладилника си

Няма нужда да пазарувате неща, които няма да изядете. Презапасяването е излишно. Може да погледнете нещата и от този ъгъл – грехота е да се изхвърля храна.

Не ходете на пазар гладни

Всеки от нас го е правил и резултата е пълна пазарска количка с един куп изкушения. В повечето случаи те са вредни и напълно излишни. По-добрия вариант е да хапнете нещо леко и тогава за пазарувате.

Отдайте се на „прегрешението“ от време на време

Всяка жена знае какво е да си на диета и постоянно да си гладна. В повечето случаи резултата е провалена диета и изядени няколко шоколада или 3 парчета торта. „Прегрешавайте“ от време на време със забранена храна, за да утолите желанието си. Например един път в седмицата хапвайте нещо сладко или джънк фууд.

Не се тормозете с диети

Най-честата ни грешка – да се подлагаме на изтезаващи организма ни диети. Изберете режим, в който храненето ви ще е балансирано и пълноценно, без да гладувате.

Обърнете внимание на психичното си здраве

Дори и да сте в перфектна физическа форма, ако не може да заспите спокойно вечер, всичко което сте постигнали няма значение. Направете следните неща:

елиминирайте токсичните хора около себе си;

отделяйте време за хобито си;

глезете себе си;

награждавайте се за постигнати лични цели;

излизайте, четете книги и се срещайте с хора;

бъдете търпеливи и приемайте хората каквито са, а ако това е невъзможно просто ги изключете от живота си;

не бъдете „кошче за душевни отпадъци“ – запомнете, че вие не може да решите всички проблеми на света;

Не може да очаквате хората да мислят като вас. Света е пъстър. След като разберете и приемете тази максима ще имате много по-спокоен живот.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари