ДБ призовават за обединение по време на изборите през октомври

„Демократична България“ искат да постигнат едно цяло обединение по повод изборите през октомври. Това бяха думите на Ивайло Мирчев, депутат от партията. По думите му, от ДБ имат желанието за обединение по време на изборите, за да се спрат със спекулациите кой с кого е в коалиция. Целта е да има едно действащо управление и по този начин страната да е в сигурни ръце.

От ДБ все още очакват потвърждението от „Продължаваме Промяната“ по темата за предизборна коалиция. Мирчев смята, че двете партии имат много общи поддръжнуци. Проблемите в момента са конфликта в Украйна, кризата с енергетиката и икономиката, също и кризата със здравеопазването. Той продължи изказването си, като сподели, че според него настоящият кабинет трябва да издаде акт 16, който е за интерконектора с Гърция и допълни, че беседите с нашите съседки Гърция и Турция може да се окажат трудни.

Мирчев заяви, че има желание да вярва, че в сегашния кабинет има хора, които наистина мислят трезво и разсъждават за благото на страната и, че България трябва да е независима по всяко едно отношение, включително и по темата за газа.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари