Как трябва да бъде подреден домът ни?

Когато се местите в ново жилище, правите ремонт или просто искате да обновите интериора си, една от най-честите дилеми е как да подредим домът си така, че да изглежда модерен, стилен и най-вече всичко да ни е удобно. Това може да се окаже доста трудна задача, тъй като съществуват различни типове хора.

Ако сте от хората, които си падат по колекционирането на всякакви джунджорийки и обичате да ги трупате у дома, то тогава имаме проблем. Има известен чар и красота в колекционирането, но нека това бъде в рамките на нормалното. Да погледнем няколко съвета за един подреден и практичен дом.

Не претрупвайте с вещи

Всеки един дом е красив, когато всичко в него е подредено по умерен начин. Ако сте от запалените колекционери, които не искат да се разделят със своите находки, тогава намерете място за колекцията си – например в гаража или на тавана. Избягвайте да натрупвате вещи в секцията на хола или в спалнята. Един дом има нужда да диша, иначе казано да е просторен. Енергията във вашия дом се нарушава, ако претрупате с много вещи. Да не забравяме, че това е и двойна работа за чистене на прах.

Купете си стилна декорация

Погледнете в някое списание или в интернет какви са тенденциите за интериор през настоящата година. Можете да черпите идеи от там. Отидете в магазина за декорации и купете само това, от което наистина ще имате нужда. Можете да си купите стилна ваза, ароматна свещ или елегантна рамка за снимки.

Избягвайте шарени детайли

Цветовете създават настроение, но нека не прекаляваме. Все пак, едни от най-стилните домове съчетават в себе си цветове като бяло, черно, червено, сиво или цвят шампанско. Ако все пак държите на цвят, изберете само един.

Не окачвайте на стените излишни картини

Изберете само една картина за хола, която ще пасне цветово на интериора ви. Напоследък, тенденциите за изкуство се промениха. Можете да заложите на стилни черни метални декорации за стена, които наподобяват силуети.

Купете си цветя

Във всеки дом е хубаво да има поне по едно цвете. Цветята носят свежест и определено красят дома. Ако сте им голям фен, можете да им отделите специален кът, в който да могат да радват вашето семейство.

Това са само малка част от насоките за декорация на дома. Много често, това зависи от настроението, в което се намираме. Главната цел е когато се върнем вкъщи след тежкия работен ден да се чувстваме уютно. Спазвайки тези простички съвети, ще можем да улесним понякога сложния процес по декориране на дома.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари