Каква е тайната на здравата коса?

Всяка дама иска да има копринена, здрава и изпълнена с блясък коса. Това звучи като сбъдната мечта! Много често се замисляме каква може да е тайната и как можем да постигнем този ефект и с нашата коса. Всъщност, това може да се постигне много лесно, само като спазваме някои съвети.

Избягвайте да боядисвате косата си

Едно от първите неща по пътя на здравата и дълга коса е отказването от боядисването на косата. Боите за коса могат трайно да увредят косъма и да доведат до сухи краища, макар в началните дни след боядисването косата ни да изглежда свежа и да е мека на допир. Честото третиране на косата с боя води до нейното напълно изтощаване. Ако искаме да постигнем ефекта на дългата коса, ще бъде добре да се откажем от боядисването или поне да го сведем до минимум.

Използвайте шампоани за ежедневна употреба

Ако миете косата си всеки ден или през ден, то тогава избягвайте да използвате тежки шампоани, които натоварват косата ви. Купете си шампоан, който е подходящ за всекидневна употреба. Ако погледнете в състава му, сами ще се уверите, че в него няма толкова натоварващи вещества за вашата коса.

Подстригвайте се често и по малко

Стремете се да подстригвате косата си на чести интервали и помолете фризьора си да ви взима само връхчетата. По този начин вие ще стимулирате косата си да расте по-бързо.

Използвайте маски или кристали за коса

Задължително използвайте маска или специални кристали за коса. Кристалите се грижат за сухите ви краища, а маската подхранва косата си с нужните витамини, според типа коса. Не залагайте на скъпи продукти – тайната не е в това! За постигането на дълга и здрава коса ви е необходимо постоянство и търпение, а не скъпа козметика.

Закупете си хубав и щадящ косата сешоар

Ако можете е добре да избягвате сешоара. Разбира се, това няма как да стане през студените месеци, но ако сме в разгара на лятото и топлите дни, тогава е хубаво да не употребявате много сешоар. Ако това няма как да стане, трябва да отделите средства за хубав сешоар, който да има защитен ефект или функция за щадяща коса. Не сушете косата си с много горещ въздух, а избирайте средната опция, за умерена топлина.

Не използвайте изобщо или често преса за коса

Колкото и да са убедителни производителите на преси и маши за коса, че тези уреди стават все по-щадящи, това няма как да е напълно вярно. Дори пресата ви да има кератиново покритие, да е скъпа или да е обогатена с масла, тя винаги ще уврежда косата ви по някакъв начин. Хубаво е да ограничите използването и или да го спрете изобщо. Ако косата ви не подлежи на друго третиране, освен с преса, тогава се стремете да я изполвате колкото се може по-рядко.

Няма точна формула, която да следваме, за да получим мечтаната форма на косата си. Можем да подобрим нейното състояние, избягвайте по-горе посочените фактори, които биха могли да пречат на растежа и здравината и. И отново повтаряме – тайната не е в скъпите продукти, а в постоянството и спазването на тези съвети.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари