Второкласник помогна за гасенето на пожар в Сливен

Второкласникът Константин Георгиев, който учи в НУ „Васил Левски“ в град Сливен, днес се сдоби с грамота. Причината беше неговото участие в гасенето на пожар.

Владимир Демирев, директор на РД „Пожарна безопасност“ с гордост връчи грамотата на момчето и обяви, че в днешно време такива примери стават все по-малко и трябва да сме горди, особено когато това дело е извършено от дете. Второкласникът показа загриженост за обществото и това нямаше как да остане незабелязано.

Момчето наистина е герой, който проявява голяма смелост при потушаването на пожар. Преди да пристигне пожарникарския екип, заедно със своето семейство, Константин е взел активно участие в овладяването на пожара така, че да не се разрастне.

Второкласникът изрази благодарността си към пожарникарите, като допълни, че това е много трудна задача. Неговата мечта е един ден да стане полицай, но може да стане и пожарникар.

Причината за пожара са били сихи треви в село Крушаре. В началото огънят не е бил много голям, но благдоарение на бързата намеса, не се е стигнало до неговото по-голямо разрастване.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари