Какви са ползите от приема на витамин D?

Много често подценяваме функциите на някои витамини и хранителни добавки, а това изобщо не бива да е така. Понякога тялото ни може да започне да ни дава сигнали, че имаме даден дефицит. Със сигурност трябва да следим тези сигнали и да дадем нужното на организма си, за да сме пълноценни, здрави и щастливи.

Специалисти препоръчват приема на витамин D под формата на хранителна добавка, защото може да ни помогне да заздравим костите си, да държим имунната си система здрава, както и да се грижим за мускулите ни, които могат да страдат, ако сме много активни в ежедневието си. Ще се учудите, но витамин D може да предпази сърцето ви от заболявания, както и да намали шанса от развиване на множествена склероза.

Ако се стремите да отслабнете, то тогава можете спокойно да приемате витамин D, тъй като той подпомага загубата на тегло. Винаги трябва да се уверите, че нямате недостиг на този така важен витамин. Интересен факт е, че можете да го набавите и от храни като сьомга, гъби, яйца, черен дроб, прясно мляко и други.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари