Кои цветя са подходящи за дома ви?

Цветята са нещо прекрасно и всеки дом се нуждае от тяхната енергия и красота. Освен, че ще разкрасят дома ви, ще му придадат и съвсем различен облик. Ако имате балкон или открита тераса – това много улеснява тази задача. Дори и да обичате цветята, трябва да знаете, че тяхното отглеждане понякога е трудно и трябва да се запознаете с условията, които трябва да им предоставите, ако искате да им се радвате дълго време. Всичко зависи и къде живеете – в къща или апартамент. Ето кои са едни от най-лесните и красиви цветя, които можете да отгледате лесно и за дълъг период от време.

Орхидея

Орхидеите са изключително красиви и нежни цветя. Не са капризни по повод поливането, но трябва да знаете, че те искат постоянна светлина. Най-доброто място за тях са прозорците, откъдето ще могат да се радват на светлината и да красят дома ви. Поливайте ги един път седмично обилно с вода, като за целта можете да напълните кухненската си мивка и просто да ги оставите накиснати за половин час. Хубаво е саксиите на орхидеите да са прозрачни, а когато вече пораснат, можете да ги присадите в друга, като за целта трябва да купуте специална тор за орхидеи от близкия магазин.

Кактус

Както всички знаем, кактусът не изисква много грижи. Поливането също може да се извършва много рядко. Единственото условие е кактусът да не се преполее, защото има опасност от изгниване. Можете да го държите в стая или на терасата.

Каланхое

Мини каланхоето е предпочитано стаено растение, тъй като издържа много и ни радва дълго време. Можете да го отглеждате в една кашпа, заедно с други растения.

Бонсай

Декоративното дърво бонсай е едно малко бижу, което трябва да краси всеки дом. Атрактивното растение е подходящо за отглеждане вътре, но трябва да бъдем внимателни с поливането и подрязването на клоните му. Необходимо е да се полива на всеки три дни и да се подрязват клонките му, за да избиват нови листа. Не го излагайте на слънце, а на нормална стайна температура.

Мушкато

Традиционното мушкато е подходящо за вашата градина. Изключително лесно за поддръжка цвете, което ражда много цвят.

Алое 

Алоето също е много нежно растение, което ще бъде винаги зелено. Неговата поддръжка е лесна – изисква често поливане и нормална стайна температура.

Постарахме се да изброим най-предпочитаните цветя за дома, като разбира се това не е пълният списък. Има още много красиви цветя, които биха украсили дома ви с прекрасния си цвят.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари