Крал Чарлс III с диагноза рак

Британският крал Чарлс III е диагностициран с рак и започва лечение. Това казаха от Бъкингамския дворец. По-малко от 18 месеца след като пое поста, 75-годишният Чарлс временно прекратява публичните си прояви, но ще продължи да участва в задълженията си, свързани с държавата.

Не е ясно каква форма на рак има кралят, но не е свързана с последното му заболяване на простатата, станало достояние на света.

Според изявление, се касае за „различен проблем, който предизвиква притеснения“, открит по време на престоя му в болница през миналия месец.

„Диагностично изследване идентифицира форма на рак.“ се казва в изявлението.

Лечението започва с обичайни терапии, препоръчани от лекари и затова ще се прекратят публичните прояви на краля.

Чарлс, който обикновено се радва на добро здраве, има позитивно отношение към предстоящата терапия и е избрал да сподели диагнозата си с обществото, за да избегне спекулации, както и в подкрепа на всички хора по света, борещи се с рак.

Кралят призова синовете си Уилиам и Хари, както и останалите членове на семейството да разкажат за състоянието му без притеснения.

В продължение на векове, британското кралско семейство не разкрива никаква информация за здравето на членовете си. Например никой не знаеше какво е състоянието на кралица Елизабет в последните дни преди смъртта ѝ, а като причина за смъртта е посочено „напреднала възраст“ . Дядото на крал Чарлс умира от рак на белия дроб, за който обществото също не знае преди смъртта му, а има съмнения, че и самият той не е знаел, че е терминално болен. Чарлс променя тази традиция, разказвайки за проблемите си с простатата, а сега затвърждава концепцията за споделяне на подобни теми с обществото.

Източник: AP News

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари