Летище София ще разследва след дискриминация срещу Наоми Кембъл

Летище София насрочи обстойно разследване след публикация в Daily Mail, в която ясно се описва, че Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. Манекенката беше в България от 19 до 22 май, защото имала професионални ангажименти със световна марка.

Представители на Летище София излязоха със следното изявление:

Искрено съжаляваме за негативния опит на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълно разследване на случилото се. Ние сме в контакт с българските митнически органи, които потвърдиха, че проверката на пътниците и багажа е част от тяхната работа и е рутинна работа Ще прегледаме видеозаписите от този ден и утре ще интервюираме служителите, за да разследваме напълно случая „.

При пристигането на летището митническите служители поискали пълна проверка на багажа на Кембъл. Източници твърдят, че тя е била „много разстроена“ от случилото се, а според нея причината да бъде проверена толкова подробно е расова дискриминация.

Наоми си тръгна с бейзболна шапка и чанта в ръце, настани се в хотел. Пристигна в София с такъв ентусиазъм да снима, но това определено я разстрои. Тя все пак изпълни ангажимента си“, добави източникът.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари