Петков: Ще разговарям с депутати, готови да служат на държавата

Целите на срещите на Кирил Петков с депутати от българския парламент са актуализацията на бюджета и подкрепата за правителството на малцинството, съобщи лично той във видео обръщение.

Петков заяви намерението си да продължи да води открити и честни разговори с депутатите, като ги запозна подробно с тежката ситуация в страната. Премиерът обяви и готовност за избори, ако това се наложи.

„ Не се страхуваме от избори “, категоричен е Петков.

В обръщението си министър-председателят даде изключително сериозни аргументи в подкрепа на актуализацията на бюджета, която включва редица социални плащания, както и данъчни облекчения за семейства с деца. Премиерът изрази опасенията си, че ако актуализацията не бъде извършена, пенсионерите ще останат под прага на бедността заради инфлацията и няма да има субсидии за електроенергия за бизнеса.

Кирил Петков акцентира и върху ключови законопроекти и дейности, които изискват непрекъсната работа на Народното събрание и правителството. Премиерът каза, че до края на годината трябва да бъдат приети редица закони, без които средствата по Плана за възстановяване и устойчивост не могат да дойдат.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари