Мъск е на изненадващо посещение в Китай

Изпълнителният директор на компанията-пионер в производството на ел. автомобили, изненадващо посети Китай, където се очаква да се срещне с официални лица и да обсъжда пускането на пазара на автопилот за автомобили – софтуер за напълно автономно управление, разработка на „Тесла“, както и ще потърси разрешителни за трансфер на данни, които компанията събира от своите автомобили там.

„Тесла“ пусна FSD, (Full Self Driving), най-самостоятелния засега софтуер за шофиране преди 4 години, но той не е достъпен в Китай.

Според него, софтуерът ще може да се ползва там „много скоро“.

От 2021г. насам, „Тесла“ събира данни от автомобилите, продадени в Китай, но тези данни се намират там и е нужно разрешение за трансфера им.

„Тесла“ продава над 1.7 милиона автомобили в Китай, а най-големият завод на компанията се намира там. По стечение на обстоятелствата, в Китай тази седмица се провежда и най-голямото автошоу, където ще се представя и местната конкуренция на „Тесла“.

Данните от автомобилите в Китай биха били полезни за подобряване на софтуера за самоуправление, тъй като там има повече пешеходци и велосипедисти, отколкото на други места и това позволява възникването на повече „сценарии“, които са нужни за обучение на софтуера, смятат експерти от индустрията.

Компанията „Тесла“ обаче наскоро обяви, че ще освободи 10 % от служителите си, а пазарният ѝ дял спадна с почти една трета. Миналата седмица компанията обяви и първия  спад в печалбата си от 2020 г. насам.

Източник: Reuters

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари