Международна подкрепа за принцеса Кейт

Принцеса Кейт получи подкрепа от цял свят, след като прояви смелост и разкри диагнозата си във видео обръщение.

Във видеото тя казва, че провежда химиотерапия срещу рак и че е била шокирана от диагнозата, както и че това са невероятно трудни месеци за нея и семейството ѝ, и спомена седмиците на спекулации в социалните медии, касаещи здравето ѝ.

Кейт не уточнява с какъв вид рак се бори, но каза, че вече е подложена на терапия и се чувства по-силна всеки ден.

Принцесата претърпя коремна операция през януари, а състоянието ѝ е считано за доброкачествено, докато не излизат резултатите от пробите, взети след операцията.

Откровеността на принцеса Кейт беше отбелязана по цял свят, като в социалните медии се появиха хаштагове GetWellSoonCatherine, а официални лица от цял свят изказаха пожелания за бързо оздравяване.

Британският премиер Риши Сунак каза, че въпреки медийния шум в последните седмици и спекулациите, принцесата на Уелс е показала „невероятна смелост с изявлението си.“

Американският президент Джо Байдън каза, че със съпругата си се присъединяват към молитвите на милиони и хора по света за оздравеното на Кейт, а Кралят на Великобритания, Чарлс III, който също е подложен на терапия срещу вид рак и също го обяви публично преди седмици, каза, че се гордее със смелостта на принцесата.

Принц Хари и съпругата му Меган, които официално се отказаха от много от задълженията си като част от кралското семейство и живеят в Калифорния, пожелаха на Кейт и семейството ѝ здраве и успешно излекуване.

Спекулациите относно здравословното състояние на Кейт се засилиха след скандала с обработвана снимка, която Кейт качва с социалните медии.

След като принцесата обяви състоянието си обаче, всички спекулации се превърнаха в симпатии, а дори критиците на кралското семейство признаха, че това е смела и достойна постъпка.

Освен официалните лица, хиляди хора пожелаха бързо оздравяване на принцесата, а някои оставиха цветя пред замъка Уиндзор, докоснати от личното съобщение на принцеса Кейт за битката, която води.

AP News

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари