Министърът Иван Иванов коментира приходите за земеделието

Иван Иванов, министърът на земеделието в оставка коментира ситуацията с приходите за земеделие, като уточни, че тази година за този отрасъл ще бъдат осигурени 3,4 млрд. лв. Тези пари ще се намират в сметките на стопаните до края на годината.

Тази година държавата осигури допълнителен бюджет около 700 млн. лв., като тези пари ще отидат за фермерите. Всеки  регистриран земеделски производител ще получи въпросното подпомагане.

Иванов заяви, че тепърва ще има 600 млн. лв. до месец ктомври, като основно тези средства ще отидат в най-уязвимите сектори – тези на плодове и зеленчуци.

Контролът ще бъде много засилен. като само за животновъдството се реализират близо 1400 инспекции. Много често се установяват нарушения, но органите на реда винаги си вършат качествено работата. Иванов сподели, че на този етап реколтата от пшеница е много близка до тази от миналата година.

Министърът напомни, че е много вероятно тази есен цената на хляба да остане непроменена. По думите му, сделката от вчера ще се отрази на цените на зърното, и то в голям мащаб.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари