Министърът на енергетиката обяви, че има природен газ

Министърът на енергетиката в оставка обяви, че има наличие на природен газ и сподели, че е нужно вземането на решение, чрез което разходите да станат поносими.

Министър Николов отговори на въпрос, свързан със седемте танкера като сподели, че въпросната оферта има две части. За следващия министър, който ще заеме поста му, ще бъде предадена информацията за всички решения. Той допълни, че не е хубаво да се използват страховете на хората точно преди избори. Следващият въпрос към министъра беше за начина, по който са били уговорени седемте танкера. Той отговори, че договорът е бил включен с компания от Америка, а кореспонденцията е осъществена по определени линии на европейската комисия. Уговорената цена по време на преговорите е била по-ниска от тази на конкретния ден.

Според министъра, природният газ е един политически инструмент, а последното предложение на активния договор между „Булгаргаз“ и „Газпромекспорт“ е от страната на „Булгаргаз“. Той допълни, че на този етап Европа няма как да се справи без „Газпромекспорт“.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари