Как да покажете индивидуалност в дизайна на вашия дом

Вашият дом трябва да е отражение на вашата индивидуалност, която разбира се трябва да бъде подчертана по деликатен и стилен начин. Питате се как може да стане това? Нека заедно да изградим стратегия, която ще ни помогне да започнем с най-важните акценти

Персонална цветова схема

Когато декорирате къщата си, избягвайте да избирате цветови схеми, които не ви харесват или иначе казано – не ви грабват. Важно е да изберем подходящите цветове, които да отразят нас като личност, за да може всеки, който влезе в дома ни да свърже интериора с вас и вашите предпочитания или хобита. Можете да създадете свой собствен нюанс или да обработите цвета, който сте избрали, и след това да поръчате проби. Не е изключено и включването на два цвята в едно пространство, ако само един не може да изрази вашата индивидуалност.

Сложете семейни снимки

Семейните снимки говорят много. Те оформят дома ви и са доказателство, че в този дом живее едно сплотено и щастливо семейство. Но не бързайте да ги разпръсквате из цялата къща. Определете им само едно пространство, в което ще стоят, за да избегнете прекаления кич. Можете да рамкирате някои от тях или да направите подходящ колаж в рамка или дори карикатура.

Добавете сувенири към дизайна

Сувенирите не просто казват кое място сте посетили, а нещо много повече. Те ви навяват мили и скъпи спомени, които ще останат в съзнанието ви завинаги и затова е хубаво във всяка къща да има поне по няколко сувенира. Не прекалявайте с прекаленото насищане от сувенири, защото първо не е красиво и естетично и второ – тези вещи събират много прах и ще затруднят почистването ви.

Създайте свое собствено изкуство

Изкуството е субективно – вашият вкус е силно личен. Това, което решите да покажете на стените и около дома си, трябва да бъде отражение на това, което обичате. Ако сте творец по душа, не се стеснявайте! Поставете в дома си ваше произведение, за да подчертаете още по-силно стила си и за да накарате гостите ви да ахнат от изненада! За арт личностите, това изобщо няма да е трудна задача.

Малките акценти са най-важни

Всеки от нас има предмети, които са ни скъпи. Затова просто не ги дръжте в гардероба или в някой шкаф, а ги извадете на показ, за да стоплите дома си. Така ще увеличите уюта у дома.

Вашият дом е тясно свързан с характера ни и затова трябва да се погрижим той да е нашето специално място, на което да се чувстваме спокойни и щастливи. По-горе посочените съвети определено ще ви дадат необходимите насоки и ще ви помогнат да изградите страхотен дом с вашата енергия и стил!

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари