Няколко предложения за празнични семейни игри

Дойде най- празничното време от годината. Всички имаме своите празнични традиции, но освен за храната, трябва да се подготвим и с забавленията за малки и големи. Има много причини да играете по време на празниците. Събрали сме няколко предложения , които ще ви развеселят и ще сплотят семейството. Играйте няколко или всички от тези празнични игри на следващото семейно събиране. Те може просто да се превърнат в една от новите ви любими празнични традиции.

Празнични герои

Ще ви трябва таймер и лепящи се листчета, за да записвате имената на празничните герои, които ви хрумнат. Как се играе? Разделете всички на отбори от по двама. Единият ще бъде играч, а другият актьор. Актьорът избира лепяща бележка и я залепва на челото на партньора си, без да позволява на играча да я види. Задайте таймер за 10 секунди и вижте дали играчът може да отгатне името на челото си, като изиграе името на героя или посочи отделни думи, за да го опише. Накарайте партньорите да си сменят ролите за следващия кръг. Предимствата на играта са, че е много забавна и няма ограничение във възрастта.

Лов на бонбони или шоколадов гел

Какво ще ви трябва? Много опаковани бонбони или шоколадов гел и коледен чорап за всеки играч. Трябва предварително да сте скрили бонбоните или лакомствата из къщата. Дайте на всеки играч чорап, за да събира бонбони.

Познай песента

Колко празнични мелодии можете да познаете въз основа на първите няколко ноти. Много забавна игра.

Размяна на подаръци

За тази игра трябва да се подготвите предварително. Трябва ви опакован подарък от всеки гост, чаша с предварително написани числа, по едно число на гост. Поставете подаръците на маса, където всеки може да ги види. Накарайте всеки човек да изтегли число, за да определи в какъв ред ще избира подарък. Първият играч избира подарък, отваря го и позволява на всички в групата да го видят. Следващият играч избира подарък от масата или открадва такъв, който преди това е бил отворен от друг играч.

Мирише на празниците

Как да играете мирише на празници? За тази игра ви трябва превръзка на очите, шест или повече буркани с капачки и по нещо, което да мирише на Коледа. Например може да сложите борови иглички, пръчици канела, бисквити с джинджифил, ментови бонбони, или всичко, което мирише на празниците. Поставете по един елемент във всеки буркан. Завържете очите на играча и го накарайте да познае аромата във всеки буркан. Смесете ги или разменете бурканите за различни играчи. За да направите нещата по-трудни, използвайте различни подправки, екстракти за печене или етерични масла.

Какво има в шапката на Дядо Коледа?

Какво ще ви трябва: Шапка на Дядо Коледа, няколко празнични предмета или малки играчки, които да поставите в шапката. Всеки човек се опитва да отгатне какъв е обектът, като го докосва, но не го гледа.

Празничен лов

Участниците се разделят на отбори от по 2-ма или 3-ма играча. Всеки отбор тегли по 10 карти с улики, за предмети, които трябва да събере. Отборът, който първи събере набелязаните предмети печели. Играта може да се играе на открито или в къщи.

Jingle Bell

Тази игра ще забавлява малките с часове! Какво ще ви трябва: Пистолет за горещо лепило, 12 малки пластмасови чаши, голямо парче пенокартон и 10 малки звънчета. Следвайте този лесен урок, за да направите игрална дъска, подобна на царевична дупка. Как да играя: Дайте на всеки играч комплект от 10 камбанки. Накарайте ги да се наредят и да хвърлят своите звънчета по чашите. Играчът, който вкара най-много камбани в чашите, печели.

Която и игра да изберете, най- важното е, че ще прекарате време, заедно с любимите си хора!

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари