Коледните базари, които не са за изпускане

Коледните базари, независимо дали са традиционни или по-модерни, са символ на предстоящите празници през декември. Независимо дали търсите подаръци, отивате на разходка със семейството или просто искате да се насладите на празничния дух, пазарите са приятно, празнично изживяване. С толкова много разнообразие в Европа, пътуването до пазар в чужбина е идеалното предколедно бягство. Ако все още Коледа ви се струва далеч, селекцията на Палмс бет казино на едни от най- емблематичните коледни базари в Европа, ще ви потопи напълно в коледния дух.

Кьолн, Германия

Един от най-известните пазари в Германия. Сърцето на най-живописния пазар в Кьолн, е гигантска коледна елха, заобиколена от десетки мини хижи. В града има още шест пазара, най-големият от които е Henzels Winter Fairytale в стария град. С по-романтично усещане от туристическия Kolner Dom, той разполага с ледена пързалка и по-големи хижи, които служат като дупки за пиене между разглеждането на различни занаяти и подаръци. Най-добрият хранителен пазар, за всички видове традиционна немска кухня и коледни лакомства, е в Neumarket, докато семействата ще оценят подходящите за деца работилници в Village of St Nicholas.

Виена, Австрия

Виенските коледни базари водят началото си от 13 век и днес са сред най-известните в Европа. Най-важният сред тях е Magic of Advent Market на Rathausplatz, пред кметството, по- известен като Виенския пазар на мечтите. С над 145 сергии, създаващи мрежа от алеи и светлини, придаващи очарователно нощно усещане, това е идеалното място да отпиете глътка греяно вино. Ако сте с деца, има специално детска зона, където те могат да се научат да правят сладки и свещи. Виена впечатлява със своите базари и едно такова място е дворецът Белведере. Комплекс от два барокови двореца с обширни градини. Пазарът тук разполага с 40 сергии, а по-широките алеи улесняват разглеждането. Пазарът на Maria-Theresien-Platz също има приятен фон и продава подобни стоки. След Коледа, той се превръща в Новогодишен пазар. За нещо малко по-спокойно и традиционно опитайте пазарите в Spittelberg и двореца Schonbrunn.

Прага, Чехия

Чешката столица е особено романтичен град. Пазарът на калдъръмените улици на Стария градски площад, е най-големият в Прага, с десетки сергии, разположени на площада до градския астрономически часовник и църквата Tyn. Провежда се между ноември и края на декември. С чешки акцент върху обичайните немски изкушения, традиционни сладкиши, джинджифилов хляб, печено свинско, греяното вино и печените кестени. Близкият Вацлавски площад е пълен с подобни сергии и е най-добрият за опитване на местна и регионална кухня, докато районът около площад Република продава повече местни занаяти.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари