Омбудсманът говори за проблемите в България

Омбудсманът Диана Ковачева обяви, че трябва да бъде ясно дали ще има газ за зимата, както и какви компенсации ще бъдат осигурени за физически и юридически лица. Липсата на прозрачност води до притеснение.

Ковачева мисли, че в момента не е ясно кои са енергийно бедните, защото няма дефинирано понятие за разграничаване. Необходимо е да стане ясен кръгът на нуждаещите се. Омбудсманът сподели, че отдавна се говори също за водни помощи, но не се вижда как това ще стане. Цената на водата е увеличена, но няма подобрение на инфраструктурата и на качеството ѝ.

Според думите на Ковачева, цената на газа е по-голяма със 100% в сравнение с последните три месеца, ако днес бъде приета новата цена от 300 лева за мегаватчаса. Омбудсманът предполага, че това ще се случи.

Освен това, Ковачева изрази мнението си за антигенните тестове, които според нея е трябвало да останат безплатни. Също така, трябва да бъдат възстановени парите за лекарите на първа линия. Накрая омбудсманът засегна и темата с колекторските фирми, като добави, че има хора, върху които тормозът не е спирал.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари