Опасни горещини се очакват по целия свят

Предстоят опасни горещини по света, които започват от Съединените американски щати и се простират до Япония и Европа. Някои местни агенции потвърждават, че това е пореден пример за опасност от глобално затопляне.

На територията на Италия през почивните дни се очакват много високи температури, като здравното министерство в страната обяви червен код за общо шестнадесет града, например Флоренция и Рим. Синоптиците предупреждават местните жители за гореща вълна, която е считана за една от най-мощните в последно време. Прогнозира се, че в Рим термометърът ще удари поне 43 градуса, а на о. Сардиния и Сицилия има опасения за температурни рекорди до 48 градуса.

Времето в Гърция също остава опасно горещо, като температурите достигат до около 44 градуса. На този фон в много райони в Полша, Испания и Франция предстоят рекордни жеги. В източната част на Япония синоптиците алармират за температури, които ще достигнат до 39 градуса. В щата Аризона жителите ежедневно се изправят пред горещите лъчи на слънцето.

В Долината на смъртта, която е изключително популярна като една от най-горещите точки и се намира в щата Калифорния, предстоят абсолютни температурни рекорди – до 54 градуса.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари