Още жертви на прокурорския син

Искане за постоянно задържане беше внесено от Софийската районна прокуратура в съда за Васил Михайлов, обвинен за три престъпления в Перник, съобщиха от държавното обвинение. 18-годишният син на заместник окръжния прокурор в Перник беше арестуван вчера за втори път заради побои в града.

Първоначално  бе обвинен за това, че на 9 април около 4:00 часа в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият се заканил с убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Днес Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14,00 часа в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек, вследствие на което му причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди, съобщиха от прокуратурата.

Местни жители разказват, че 18-годишният Васил Михайлов е пребивал системно хора, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Кметът на Перник заяви, че е готов да оглави протести, ако насилието в града не бъде спряно.

„Първият сигнал, който е регистриран при нас, е от началото на май. В областната дирекция дойдоха момче и момиче, които бяха много притеснени. Те разказаха, че прокурорският син му е нанесъл сериозен побой. Показаха и видеоматериал. Поводът е бил неразбирателство заради жена. Докладвахме на прокуратурата и беше образувано досъдебно производство. Установиха се още подобни случаи, като има и доказателства. Има и други потърпевши, но се страхуват да говорят“, обясни в ефира на „Здравей, България“ по Нова тв старши комисар Павел, Млеканов, директор на Областната дирекция МВР-Перник.

В града тече акция. Проверени са 174 лица, 111 коли, като няма задържани.

„Чувахме слухове, но, за съжаление, никой не ми беше споделил за този човек. За щастие, след като мъжът стана публично известен, перничани добиха смелост и разказаха и за други случаи на агресия“, сподели кметът на Перник Станислав Владимиров.

„Младежът е нанесъл побой през 2018 г. на моя син. Били са на събитие по време на празника на града и са го пребили. Имаше фрактура на черепа, карали са го насила да яде салфетки и фасове. Гаврили са се с него. На следващия ден е отишъл в полицията и там са му казали, че на видеокамерата се вижда, че само се прегръщат. Нямало е никакво разследване“, разказа друга жена, живееща в града.

„При всяко задържане Васил Михайлов е казвал, че никой нищо не може да му направи. Знам, че живее в хотел, защото баща му го е изгонил. Има слухове, че е биел и родителя си“, разказа Марияна Николова, жената на бившия футболист на „Миньор“-Перник. Румен Андонов. Причината, по нейните думи, е пуснат слух. Тя разказа още, че другите нападнати са били заради „лош поглед“, направена забележка и други. Нападателят е безпардонен, арогантен и с чувство за безнаказаност заради позицията на баща си, подчерта тя.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари