Откриха група от 40 мигранти в склад край столицата

Откриха голяма група от четиридесет мигранти, които се намирали в склад край София. Новината научи Нова телевизия. Към момента са арестувани трима души, които имат пряка връзка с процеса по организиране на незаконен трафик на нелегални мигранти на територията на България.

Органите на реда са установили петима мигранти на друг посочен адрес в града. Те са транспортирани от униформените с автомобил на Жандармерия. Припомянме, че по-рано през деня от МВР обявиха, че тече нова специализирана операция, насочена срещу каналджиите у нас. През изминалите няколко дни полицаите успяга да заловят хавалари, а към днешна дата акцията е била срещу главните организатори – каналджиите.

Главната цел е да бъде прекъсната тази престъпна дейност. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разпореди да бъде активизирана работата, насочена срещу миграцията. В операцията участваха служители от ГДБОП, СДВР, ГДНП и някои областни дирекции. Прокуратурата е запозната с акцията. Властите са категорични, че целият ресурс на МВР ще се насочи към прекратяването на дейността на каналджиите.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари