Пабло Ласо е освободен от Реал Мадрид

Легендарният тренъор Пабло Ласо е освободен от Реал Мадрид – причината е здравословното му състояние. Ръководството на баскетболния клуб излезе с официално съобщение, в което се казва че дълбоко уважават наставника на легендарния тим, но се налага да се разделят с него, защото са загрижени за здравословното му състояние, което не позволява да продължи да изпълнява досегашните си задължения.

Новината не се посрещна много добре от феновете – те смятат че „уволнението по болест“ е параван, а причините са други. Преди няколко седмици Пабло Ласо прекара микроинфаркт. Духовете бяха разбунени, защото личният лекар на тренъора заяви, че никой не се е консултирал с него и с кардиолога който се е грижил за него след инфаркта.

Ласо се е възстановил сравнително бързо, като само му направени многобройни прегледи след излизането му от болницата. Това е и мнението на главния лекар на отбора Мигел Анхел Лопес. Това решение му коства работата – той също е уволнен скоро след случката.

Наставника има дълга кариера в клуба – цели 11 години, като бяха постигнати големи успехи – 6 пъти носители на купата на Испания, два спечелени финала на Евролигата, 7 грабнати трофея на Суперкупата.

След официалното потвърждение за уволнението на Ласо се породиха слухове кой ще бъде неговия заместник. Отговорът не закъсня – това е Чус Матео , доскорошен негов помощник.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари