Кирил Петков поиска освобождаването на председателя на АПИ

Кирил Петков отправи призив към Гроздан Караджов за моменталното освобождаване на председателя на АПИ. Причината е нарушеният интерес на обществото в полза на привилегированите фирми. Апелът на Петков беше обявен в личния профил на премиера в оставка, като коментар на казуса с прекратяването на новите обществени поръчки за ремонта и поддръжката на републиканската мрежа от АПИ.

Петков смята, че дадени действия на МРРБ и АПИ показаха, че България се нуждае от едно ново антикорупционно мнозинство. С негова помощ трябва да бъдат прекратени всякакви модели на предната власт.

Министър-председателят в оставка допълни поста си, като заяви, че отново чиновници, които са приближени на ГЕРБ, влизат в акцията за опазването на хранилката на фирмите за строителство. Става въпрос за хората, които взимат милиони по нечестен начин, за работа по нашите пътища. Петков отсече, че чрез прекратяване на прозрачните поръчки, от Агенцията пречат на пътната поддръжка и застрашават живота на хората. Той поиска обдъждане от депутатите в регионалната комисия и взимането на решение, чрез което да бъде гарантирано поддържането на пътищата ни.

Кирил Петков очаква властите да се заемат по случая и да решат този проблем.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари