Положителното мислене не действа като магия и няма силата да накара всичките ни проблеми да изчезнат. Ефектът, които можем да постигнем, когато мислим позитивно е, да направим проблемите ни да изглеждат по-лесно решими. Има ли точна формула, която да ни накара да мислим позитивно? Едва ли.

Позитивните мисли могат много лесно да ни връхлетят. Това ще се случи, когато ние самите ги стимулираме да излязат на яве и да засенчат всякакви негативизми около нас. Погледнете следващите няколко съвета, които ще ви помогнат да научите ума си да мисли позитивно.

Винаги се фокусирайте върху добрите неща

Трудностите и препятствията са неизменна част от живота и когато се изправим срещу тях, често губим вяра и мрачните мисли ни нападат. Но не трябва да им позволяваме! Винаги трябва да се съсредоточим върху позитивното и доброто около нас, за да сме адекватни за справянето с дадения проблем. Дори не веднага, опитайте се спокойно да си дадете сметка за хубавите неща, за които трябва да бъдем благодарни ежедневно. 

Благодарете

Проявяването на благодарност може да намали стреса и да подобри самочувствието ни. Помислете за хората и близките, които са част от живота ви и го правят хубав. Благодарете за всичко красиво около вас и за нещата, които ви заобикалят. И тук не става въпрос за материалните, разбира се. Обградете се с положителна енергия и резултатите няма да закъснеят. 

Смейте се повече

Отворете вратата за хумора и смеха. Наслаждавайте се на хубави моменти с приятели, които ще ви разсмеят и ще ви накарат да забравите всичките си проблеми. Смейте се на висок глас и не сваляйте усмивката от лицето си.

Прекарвайте времето си с позитивни хора

Научно доказано е, че съществуват хора, които изпиват енергията ни и ни обграждат с негативизъм. Е, трябва да избягвате контакта с тях, за да се пазите от негативния ефект, който може да получите. Ако сте обградени с положителни хора, то тогава нещата стоят по съвсем различен начин.

Елиминирайте областите на негативност

Премахнете от ежедневието си дейности, които не ви влияят добре или не ви карат да се чувствате добре. Незабавно се отървете от тях и на тяхно място започнете да правите това, което ви доставя удоволствие и ви кара да се чувствате щастливи и значими. 

Започвайте деня си с положителни мисли

Създайте си ритуал, в който да започвате всеки ден с нещо вдъхновяващо. Ето няколко идеи:

  • Кажете на себе си, че днешният ден е един страхотен ден.
  • Слушайта позитивна песен или плейлист.
  • Споделете малко позитивизъм, като направите комплимент или нещо хубаво за някого.
Опитът да бъдете позитивни, когато сте загубили надежда, много често ви изглежда невъзможен, но не се отказвайте веднага. Пробвайте един, два, три пъти – колкото е необходимо. Спазвайте съветите, за да се обградите от положителна енергия и доброта, за да можете да се справяте с проблемите и трудностите с лека ръка и най-вече – да елиминирате всякакъв вид стрес, предизвикан от негативното мислене.