Поне 77 души пострадаха при сблъсък между автобуси в Йоханесбург

Поне 77 души пострадаха, като петима от тях се намират в изключително тежко състояние след катастрофа между два автобуса. Инцидентът е възникнал в района на южноафрикански университет, обявиха местните власти.

Едното от превозните средства е на универститета и в него са пътували студенти от кампуси, а другото – автобус на градския транспорт. Ранените хора са се сдобили с тежки травми при катастрофата, а всички останали са постъпили в болнично заведение. И двамата водачи на автобуси също са в болница.

Полицията е пристигнала на място, за да разследва инцидента. По последни данни един от автобусите се преобръща, след което се блъска в оградата на вход при пътния инцидент, състоял се рано сутринта. Органите на реда са мобилизирани и ще стартират разследване за проявена небрежност в шофиранет, тъй като инидентът е тежък и има много ранени хора. Към момента причината все още остава неясна, но работата по случая продължава. От ръководството на университета заявиха, че сред хоспитализираните има трима студенти.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари