Разбиха престъпна група от чужденци, разпространяващи наркотици

Органите на реда установиха и разбиха престъпна група, която се състои от африканци, пребиваващи на територията на България незаконно. Те са разпространявали наркотични вещества у нас. Новината беше обявена по време на съвместен брифинг на МВР и прокуратурата в град Бургас. Заловените лица са шестима нигерийци и двама души, местни жители на Гана. Престъпната група, организирана от тях, е била сформирана по изключително йерархичен начин, а от полицията добавиха, че проникването в групировката е било осъществено трудно.

Служителите на МВР са поставили под наблюдение групата за период от два месеца. Престъпните деяния на африканците са се състояли в разпространението на дрога в курорта Слънчев бряг. Най-честите наркотици, които са продавали, са кокаин, марихуана и екстази. За дейността са употребявани тайници, в които са се складирали наркотиците. Те се сменяли ежедневно, като локацията на забранените субстанции също се променяла – на плажа, в храсти или в търговски обект.

Арестуваните лица са живяли на квартира през този период и са избирали своите клиенти, сред които преобладават чуждемци. Цените на стоката са били различни. Припомняме, че на 19.07.23 г. Николай Денков обяви, че ще бъде създаден изцяло нов механизъм, насочен срещу разпространението на наркотични вещества, за да може правителството да успее да се пребори с този сериозен проблем.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари